Лечение на капиляри

Капилярна варикоза

 
обикновено проблема е изцяло естетичен и може да се реши по два начина: с лазер и  склеротерапия. За лазерните процедури се използват специални накрайници които са със сменяема оптика в зависимост от диаметъра на капилярите.След обработката на капилярите се получават подобони на изгаряне участъци на мястото на капилярите, които бързо отзвучават след процедурата.
 
 
Метода е подходящ при малки капилярчета и неголяма площ. С навлизането на ново поколение лазерни апарати, тази процедура е почти безболезнена, усещането е за леко парене и на практика по-поносимо от болката при една кола маска за епилация./p>

По-разпространен и по-ефективен е метода на склеротерапията и в частност при капилярите- микросклеротерапията.

 
 
Използват се специални вещества- склерозанти, които предизвикват в крайна сметка слепване на стените на капилярите. Тънкостта на манипулацията е в количеството на склерозанта и неговата концентрация, както и местата на въвеждането му.  Непосредствено след третирането на капилярите се получава слабо зачервяване, което след няколко минути отшумява и на в следващите дни се появява леко посиняване което също е преходно.
 
 В зависимост от типа кожа  след процедурите остава известна пигментация която постепенно отзвучава.